събота, 4 май 2024 г.

Резерва вкара Украйна за Топ 8

Украйна стана последният отбор, който се класира за четвъртфиналите на Евро 2020. Тимът на Андрий Шевченко победи Швеция с 2:1 след продължения (1:1 в редовното време). Победният гол падна в 120-ата минута и беше вкаран от резервата Артьом Довбик. Това е първото му попадение за националния тим. Съперник на Украйна в следващата фаза е тимът на Англия.
Иначе Александър Зинченко изведе тима от Източна Европа напред в 27-ата минута. Той засече от воле центриране на Ярмоленко. В края на първото полувреме Емил Форсберг изравни след пас на Ишак.

След почивката и двата тима действаха по-предпазливо и логично се стигна до продължения. В 99-ата минута Швеция остана с човек по-малко. Маркус Даниелсон беше изгонен с червен картон след намеса на ВАР. След това имаше още доста остри влизания и спирания на играта. Скандинавците обаче не успяха устискат до дузпите.
„Ще бъде тежък мач. Знаем срещу кого се изправяме. Ще се порадваме малко на класирането. Още в сряда летим за Рим и започваме подготовка“, коментира щастливият Шева.

Всички четвъртфинали
Белгия – Италия
Швейцария – Испания
Дания – Чехия
Англия – Украйна

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html