понеделник, 6 май 2024 г.

Манфред Вебер ще сезира ЕК за изборите в България

Днес на сутрешното заседание на Парламентарната група на ЕНП председателят Манфред Вебер направи кратък анализ на ситуацията в България, съобщи в профила си във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.
Вебер изтъкна тревогата си от действията на служебното правителство и променения в последния ден на парламента Изборен кодекс, което не е в съгласие с правната и парламентарна практика в Европейския съюз.
Специално подчерта, че ЕНП ще информира Европейската комисия за опасенията, които съществуват в България, за несправедлив изборен процес след решението да се въведе изцяло машинно гласуване в секциите с над 300 избиратели.
Манфред Вебер, снимка Интернет
В заключение Манфред Вебер за пореден път изтъкна подкрепата си за коалицията ГЕРБ/СДС, очевидно отчитайки, че наши противници са бившата комунистическа партия, подвизаваща се днес с името БСП, както и три популистки политически формации – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, които са заявили, че няма да водят преговори за коалиция с дясното обединение ГЕРБ/СДС, пише още евродепутатът Йорданов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html