неделя, 28 април 2024 г.

Меси с два гола за Аржентина за първи път от 2019-а

Лионел Меси се превърна в герой за Аржентина при успеха с 4:1 над Боливия в двубой от Група А на Копа Америка. Той се разписа на два пъти за успеха и даде една асистенция. С победата „гаучосите“ завършиха на първо място в потока с 10 точки, а Боливия отпадна, след като не спечели нито една. В другия мач от групата Уругвай победи Парагвай с 1:0. И двата тима продължават в 1/4-финалите, както и тимът на Чили.
За Меси двубоят срещу Боливия беше под №148 и така той изпревари Хавиер Масчерано по брой мачове с екипа на националния отбор. В мача нямаше интрига, тъй като отборът на Аржентина си беше осигурил класирането напред.
Нападателят на Барселона вкара два гола за националния отбор за първи път от две години. На 7 август 2019 г. Меси бе точен в приятелска игра с Никарагуа (5:1), прекарвайки само първото полувреме на терена. В официални турнири Лео за последно вкара поне два гола през октомври 2017 г. В квалификационния мач за Мондиал 2018 с Еквадор (3:1) той заби хеттрик.

В 1/4-финалите Меси и компания ще се изправи срещу Еквадор на Жорди Кайседо на 4 юли в търсене на 17-ия си пореден мач без поражение на Копа Америка. Останалите двойки са Перу – Парагвай, Бразилия – Чили и Уругвай – Колумбия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html