понеделник, 29 април 2024 г.

ЦСКА привлече играч с 200 мача в Англия

ЦСКА подписа договор с нидерландското крило Яник-Сони Уайлдшът. Това съобщи официалният сайт на клуба малко повече от час след първата контрола на тима в Австрия. „Червените“ победиха с 1:0 местния „Вакер“ (Инсбрук).

29-годишното крило идва от настоящия израелски шампион „Макаби4 Хайфа, където през последните два сезона записа 63 мача със 7 гола и 6 асистенции. Преди това в продължение на пет години кариерата на високия 187 см играч преминава на Острова с екипите на „Мидълзбро“, „Уигън“, „Норич“, „Кардиф“ и „Болтън“. Общият актив на Уайлдшът в шампионатите на Чемпиъншип и Лига 1 е 200 двубоя, в които е отбелязал 21 попадения и е асистирал за още толкова.

Иначе офанзивният халф е продукт на школата на Аякс и бивш младежки национал на „лалетата“. В родината си играе последователно за „Цволе“, „Венло“, „Хееренвен“ и „Адо Ден Хааг“. В елитната Ередивизие на страната е взел участие в 100 срещи, гарнирани с 10 гола и 14 асистенции.

След успешните преговори в София, Уайлдшът ще се присъедини в към подготовката на отбора в Австрия. Треньорският щаб ще прецени в каква моментна кондиция е той и ще му изработи план за допълнителна индивидуална подготовка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html