понеделник, 29 април 2024 г.

Дания взриви Уелс за място на 1/4-финалите

Дания е първият четвъртфиналист на Евро 2020, след като елиминира Уелс заслужено с 4:0 на стадион „Йохан Кройф Арена“. „Червения динамит“ ще играе на тази фаза от надпреварата за пръв път от 2004 година. Тимът очаква победителя от сблъсъка между Нидерландия и Чехия.

Скандинавците играха по-добре през целия двубой, с изключение на първите 10-15 минути и напълно заслужено продължават към четвъртфиналите. Уелс пък не успяха да отправят нито един точен удар към вратата на Каспер Шмайхел.

В големия герой за „червения динамит“ се превърна нападателят на Ница Каспер Долберг, който отбеляза два гола. Той откри резултата в 27-та минута, а три след почивката част се възползва от грешка в отбраната на Уелс и отблизо не сгреши за втори път.

В последните минути на мача Дания успя да стигне и до трети гол, когато един от най-добрите в мача Йоаким Мееле се разписа с отличен удар в наказателното поле. В продължението остана време и за четвърто четвърто попадение, когато Мартин Брайтуайт също се разписа с диагонален шут в наказателното поле.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html