неделя, 28 април 2024 г.

Пендаровски измисли нова тактика за боравене с България

Македонският президент Стево Пендаровски

Македонският президент Стево Пендаровски препоръча на премиера Зоран Заев да не прави усилия за разрешаване на спора с България, докато в страната не бъдат сформирани редовно правителство и парламент.

В интервю за телевизия „Сител“ Пендаровски коментира още, че България използва маркетингови трикове. Повод за изказването му е позицията на българското външно министерство, разпространена в петък, в която се настоява Република Северна Македония да изпълнява „цялостно и ефективно“ Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.

„Това е маркетингов трик. Това е отговор на нашето предложение за планове за присъединяване и секторно сътрудничество“, казва Пендаровски.

Но ние чакаме отговор на плана за присъединяване, а той можеше да дойде и преди това. А с тези пет точки, ако бяха само те, ние щяхме да започнем преговори още миналата година, работи се да се представи реалната ситуация по-различна, работи се за грешна и невярна информация, предполагам с определени политически цели, тъй като българите в момента са в изборна кампания, коментира още Пендаровски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html