събота, 4 май 2024 г.

На избирателите на ДПС не им пука, че Пеевски е в списъка „Магнитски“

Делян Пеевски, сн. БГНЕС Архив

Вкарването на Делян Пеевски в списъка на санкционираните по закона „Магнитски“ не вълнува избирателите ни, а определен кръг политици. Това каза в интервю за Нова телевизия кандидатът за депутат от движението Мукаддес Налбант.

„Избирателите ни имат други проблеми. Политическата ни сила има определено решение, което споделихме пред българското общество. Хората приемат това решение, но не задават въпроси за Делян Пеевски. Задават въпроси за улици, за вода, за електричество – неща, които години наред, особено в последните 10-12 години са очаквали от правителството като подпомагане на общините“, допълни тя.

Мукаддес Налбант отбеляза, че нито е адвокат на Делян Пеевски, нито е прокурор. „До доказване на противното приемаме позицията, че всеки е невинен“, допълни тя.

Налбант посочи още, че за да се чува гласът на ДПС, не е непременно задължително да са в изпълнителната власт.

„Бихме подкрепяли програми, приоритети. Когато си във властта, винаги по-лесно се решават въпросите, но за да бъдат решени те, е необходим диалог и взаимно разбиране на проблемите, защото проблемите са на България, не на отделни граждани. Обикновено по време на кампания винаги се търсят различията. Да, ние също ги търсим, но по-скоро приоритет за нас е търсенето на общото. Въпреки желанието ни за диалог и търсене на пресечни точки, нещата трябва да се казват едно към едно. В това отношение на спестяваме определена доза критика, но това, което е общо между всички политически сили, е отношението към образованието“, добави кандидат-депутатът.

Налбант обясни, че пресечната точка на всички политически сили следва да е желанието да се вдигне нивото на образованието в България. „Търсят се различни пътища, но имаме една обща цел. Въпросът нито е персонален, нито касае точно определена политическа сила. За нас е важно България действително да тръгне да се развива ускорено икономически. Бихме подкрепили такива програми и приоритет, които биха постигнали тази цел“, допълни тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html