неделя, 28 април 2024 г.

Съвет: За да е прохладно у дома в жегата, махнете килимите

сн. Pixabay

В дните на високи температури и при липса на климатик вкъщи всеки съвет за охлаждане на дома е добре дошъл. Няколко препоръки дава в интервю за „Росийская газета“ експертът Михаил Шкляр, цитират и от „Труд“.

Шкляр казва, че е много важно да се откажете от използването на килим в къщата, тъй като не позволява на стаята да се охлади. Според експерта, ако на пода има плочки или каменно покритие, тогава можете просто да го намокрите пода – това ще даде усещане за влага, а също и топлината ще бъде усещана по различен начин.

Много важно е да се проветряват помещенията. Според специалиста навън е най-прохладно между 4.00 и 7.00 сутринта, така че трябва да отваряте прозорците в 9.00-10.00 вечерта и да затваряте сутрин, преди да тръгнете за работа.

Шкляр също препоръчва да поставите няколко бутилки със студена вода или съдове с лед пред обикновен вентилатор. Този метод ще помогне да се осигури притокът на студен въздух, казва експертът. Струва си да се проучи и режимът на работа на вентилаторите. Специалистът отбелязва, че таванните вентилатори обикновено имат специален летен режим.

За да увеличите нивото на влажност в стаята, можете да закачите мокра кърпа пред отворен прозорец, каза Шкляр.

Освен това, за да увеличите комфорта, докато спите в горещо време, можете да охладите спалното бельо в хладилника.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html