понеделник, 29 април 2024 г.

Диксън показа как ще изглежда новият стадион на „Левски“

Кандидатът за нов собственик на „Левски“ Джоузеф Диксън представи визуализация на проекта си за нов клубен стадион. Планира се спортното съоръжение да бъде с капацитет от около 25 000 седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити. В близост до стадиона ще бъде построен търговски център с площ 50 хиляди кв.м, в който ще има магазини, ресторанти и кино и др. Предвижда се и изграждане релакс зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на мола.

Диксън вече съобщи, че е готов да вложи над 240 милиона долара в проекта, за който има осигурено финансиране от американска финансова институция. Англичанинът вече предостави документи и гаранции на управата на „сините“, като очаква в близките дни да получи договор от страна на „Левски“, който да разгледа и обсъди с адвокатите си преди финализирането на сделката.

Анимацията обаче изглежда като правена за друг регион на света и само нагодена към „синия“ клуб с един надпис Levski Sofia на изобразения стадион. Отделно са високите футуристични сгради наоколо, които предполагат промяна на целия квартал около „Герена“. Правят впечатление палмите и лявото движение, изобразени на анимацията.
По-късно стана ясно, че проектът е „зает“ от сайта 3Dwarehouse, като търговският център е копие на представения там стартов проект за мол SM City Monumento в Манила.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html