неделя, 28 април 2024 г.

Еди Рама към Зоран Заев: Дано не поискат да се наречете Западна България

„Всички имат право да се чувстват напълно разочаровани, защото изведнъж България се появява сега и иска още нещо. Казах на Зоран Заев, че се надявам, че няма да поискат да се наречете Западна България, защото тогава пак ще трябва да преговаряте с гърците“, заяви днес в Скопие албанският премиер Еди Рама.

Еди Рама, снимка Интернет

Ироничният му коментар е по повод решението на България на заседанието на Съвета „Общи въпроси“, с което РСМ беше спряна за начало на преговори за членство с ЕС.

Заради българското решение Албания също трябва да изчака, защото върви в пакет със Северна Македония.

„Ще трябва да изчакаме отново, но ще продължим да правим същото и ще разчитаме на себе си, а не само на това, което Брюксел казва“, заяви Рама, който днес е в Скопие на икономически форум и там се срещна със Зоран Заев.

„Трябва да разчитаме на собствената си енергия, да направим всичко възможно да обединим целите си в обща цел, народите си – в един народ, държавите си – в една зона, където няма да има ограничения в сътрудничеството“, коментира още албанският премиер.

А президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски смята, че страната му трябва да засили партньорството си със САЩ, основаващо се на декларацията от 2008 г., след като ЕС не успя да отвори вратите си за нея, съобщава сайтът „Сакам да кажам“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html