събота, 4 май 2024 г.

Испания се събуди, бивш играч на „Лудогорец“ не помогна на Полша

С общо 10 десет гола завърши последният кръг в Група Е. Испания разгроми Словакия с 5:0, а Швеция победи Полша с 3:2, въпреки че пропиля аванс от два гола след паузата. Драматичният успех в края гарантира на „три кронур“ първата позиция. Скандинавците завършват със 7 точки, а Испания е с 5 на втората позиция. „Ла Фурия“ продължава напред и ще играе с Хърватия в осминафиналите, въпреки че преди двубоя беше заплашен да отпадне. Швеция ще играе с тим, завършил трети в групата си.

Още в 12-ата минута на „Ла Картуха“ Алваро Мората пропусна дузпа, но половин час след началото на срещата вратарят на словаците Мартин Дубравка си вкара автогол. Нова грешка на стража донесе и втори гол на испанците, дело на Аймерик Лапорт в добавеното време на първата част. След почивката Пабло Сарабия вкара в 56-ата минута, а 11 по-късно се разписа и Феран Торес. До края на двубоя падна още един автогол, след като Юрай Куцка вкара в собствената си врата в 71-ата минута.

В другия мач шведите допуснаха изравняване от 2:0 до 2:2 с Полша, като двата гола са на Левандовски. Но в добавеното време скандинавците стигнаха до 3:2. Гол на бившия футболист на „Лудогорец“ Якуб Шверчок за „дружината“ бе отменен заради засада. Поражението прати поляците у дома.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html