понеделник, 29 април 2024 г.

Аржентина е първият 1/4-финалист на Копа Америка

Аржентина е първият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Копа Америка. „Гаучосите“ се наложиха с 1:0 срещу Парагвай в мача от Група А и по този начин продължават към следващата фаза в турнира. Срещата на стадион „Мане Гаринча“ в столицата Бразилия, бе решена още в началните минути, когато аржентинците подложиха своя съперник на натиск и в 10-ата минута Алехандро Гомес се възползва от подаване на Анхел ди Мария, за да отбележи в чилийската врата. Седем минути по-късно пред Лионел Меси се откри страхотна възможност, но ударът му не намери целта. Хуниор Алонсо си отбеляза автогол в добавеното време на първата част. Ситуацията бе разгледана с ВАР и в крайна сметка попадението не бе зачетено заради засада.
Лионел Меси направи много добър пробив в 83-ата минута, който завърши с удар по посока на вратата на Парагвай, но Антони Силва се намеси и спаси.
На 29 юни Аржентина се изправя срещу Боливия, а следващият мач на Парагвай от програмата на Копа Америка е срещу Чили на 25 юни.

В друга среща от първа група, Чили и Уругвай приключиха наравно 1:1, като автогол на звездата на чилийците Артуро Видал им попречи да стигнат до успеха. Мачът бе изигран на стадион „Арена Пантанал“ в Куяба. Чили поведе в 26-ата минута чрез Едуардо Варгас, който напредна по крило и стреля от малък ъгъл, за да вкара топката в мрежата на уругвайците.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html