събота, 27 април 2024 г.

Героят за Бундестима е работил като касиер

Германия разби Португалия с 4:2, а звездата на мача бе левият бек от „Аталанта“ Робин Госенс. Той участва в изработването и на четирите гола за Бундестима.
Не е бил харесан от „Дортмунд“ и е щял да стане полицай, като дядо си. „Когато бях на шест или седем години отидох на работа с дядо ми. Той ме качи в полицейска кола, сложи барета на главата ми, включи сирената. В този момент твърдо реших, че ще работя в полицията“, разказва Робин в интервю за Sportweek. На 18-годишна възраст Госенс ​​играе за аматьорския отбор на Реде, работи като касиер на бензиностанция и се готви да влезе в университета. Пред очите му е примерът на баща ми. „Той не скочи по-високо от аматьорския футбол, а бирата след мачове е станала по-важна от самите мачовете“, смее се Робин.
Решението за кариера извън футбола е предизвикано именно от неуспешните проби в „Борусия“. Госенс ​​се явява на кастинг за отбора на 19-годишните, който се превръщат в катастрофа.

След едно гостуване на Реде обаче към него се приближава мъж, който се представя за скаут на нидерландския „Витес“. Той е дошъл за среща с друг футболист, но остава възхитен от играта на Робин. След първата тренировка треньорът на U19 вече е готов с решението: „Имаме нужда от теб, без съмнение.“

„Имах голям късмет, че на този мач имаше човек от „Витес“. И тогава започнах да работя. Изоставах от съотборниците си, минали през футболни школи. Трябваше да тренирам два пъти повече. Мечтата ми да стана професионалист се сбъдна и си обещах никога да не спирам. Това продължава и до днес – сигурен съм, че все още не съм разкрил пълния си потенциал. Искам повече, никога не съм доволен“, споделя Госенс. Тази година той ще навърши 27 години. Уверен е, че няма да остане във футбола. Робин е студент и учи психология.
„Интересува ме как работи човешкият мозък. Чудя се какво подтиква хората да направят нещо, защо го правят по този начин, а не по друг начин“, казва Робин. – Планирам да открия център за подкрепа за професионални спортисти. От себе си знам, че справянето с натиска може да бъде трудно. Необходимо е да убедим треньора, феновете, да не обръщаме внимание на критиките – не всеки успява.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html