събота, 4 май 2024 г.

„Лудогорец“ изпусна шампиона на Румъния

„Лудогорец“ завърши 1:1 с румънския шампион „Клуж“ във втората си контрола в Австрия. Това бе втора проверка за родния първенец по време на лагера им в Австрия, след като преди дни надвиха аматьорския „Хаймщетен“ с 2:0.

Резултатът срещу румънските шампиони откри сънародника им Клаудиу Кешеру, който се разписа след страхотно изпълнение на пряк свобfден удар в 36-ата минута.

За ЧФР Клуж пък точен бе Билал Омрани, който завърши чудесна атака на румънците след почивката. Като цяло „Лудогорец“ бе по-активният тим през почти целия мач, като през втората част Доминик Янков и Каули пропуснаха добри шансове да изведат разградчани отново напред.

„Имахме нужда точно от такъв мач на този етап от подготовката. На сходно ниво с Клуж сме. И двата отбора имахме положения, жегата беше смазваща. Трябва да играем по-добре, когато притежаваме и разиграваме топката. Срещу „Клуж“ това е трудно, но трябва търпеливо да търсим пролуките в отбраната. Когато имаш добри футболисти, никога не можеш да им се наситиш, трябва още и още. Треньорът винаги е доволен, когато получи топ играч от ръководството. Десподов събра 21 точки по системата гол плюс пас, казваме: “еха, какъв сезон направи той”. Знаем какъв е неговият потенциал и че той може още и още. На прекрасна футболна възраст е и е страхотно да го обвържем с дългосрочен контракт“, заяви треньорът на „орлите“ Валдас Дамбраускас.

„Очаквах да сме по-изморени след мача, но не сме. Ще пробваме да влезем в Шампионска лига. Ако се получи, ще е уникално. Трябва още време, трябва поне 3 седмици – 3 седмици и половина, за да сме готови. Пробваме да се адаптираме към нещата, които Дамбраускас иска от нас. Той е треньорът и трябва да го слушаме и да се адаптираме по най-добрият начин. Не мога да мисля само за себе си, искам да помагам и на останалите“, каза голмайсторът Кешеру.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html