събота, 4 май 2024 г.

Германия със зрелищен обрат срещу Португалия

Германия победи Португалия с 4:2 след зрелищен обрат в най-интересния и резултатен мач на Евро 2020 до момента. Мачът от група „F“ се състоя пред 25 000 зрители на „Алианц Арена”. Освен шестте гола, двубоят ще се запомни и с поредното постижение на Кристиано Роналдо, както и двата автогола, които португалците си отбелязаха.

Успехът е първи за тима на Йоахим Льов. С трите точки Германия настигна „мореплавателите“. Първи в групата е Франция с четири точки. В последните мачове Германия играе с Унгария, а Франция – с Португалия.

Още при първата по-интересна атака на германците, топката влезе в мрежата, но голът на Госенс беше отменен заради засада. Кристиано Роналдо откри в 15-ата минута за иберийците. Това беше първи негов гол от пет опита срещу Германия. И рекорден 12-и на еврофинали. С това обаче свършиха добрите неща за Португалия. Бундестима се разигра и заби четири гола.

Първите два паднаха в края на първото полувреме само за четири минути. И двата бяха дело на португалци, които пратиха топката в собствената си врата. Първо го направи Рубен Диаш, след това и – Рафаел Герейро.

В началото на втората част Кай Хаверц вкара за 3:1, а после Госенс направи 4:1. Диого Жота върна набързо един гол в 67-ата минута. Той засече пас на Роналдо. Попадението беше разглеждано от ВАР заради засада на Жота, при паса към Роналдо, но се оказа, че той не е докоснал топката. По-късно шампионът на Европа удари и греда, но това беше всичко.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html