събота, 4 май 2024 г.

Станислав Недков-Стъки и ММА бойци нахлуха в Министерството на спорта

ММА боецът и кандидат за президент Станислав Недков-Стъки заедно с членове на федерацията по ММА влязоха в Министерството на спорта, за да искат среща с министъра Андрей Кузманов. На телефон 112 е бил подаден сигнал за нахлуване в министерството и пред сградата беше изпратена полиция и жандармерия.

Снимка Интернет

Повод за действията на ММА боеца са скандалните разкрития в Спортното министерство.

Данните оповести говорителят на служебното правителство Антон Кутев. „През цялото време е финансиран като спортен клуб за MMA, тук става дума за Станислав Недков-Стъки. Взимал е по 200 хиляди годишно за спортния клуб, след това взима 220 хил. като НПО. Над 1 милион лева е получил Стъки“, бяха думите на Кутев преди няколко дни.

Станислав Недков се закани да съди говорителя на служебното правителство за клевета.

Снимка Интернет

ММА боецът поиска от служебния министър да се извини за изказванията на говорителя на кабинета Антон Кутев, че Недков е взел 1 милион лева.

От разговора стана ясно, че Кузманов няма как да се извини за нещо, което самият той не е казал. По думите му в годините ММА федерацията е взела общо около 1 милион лева. Според Станислав Недков федерацията е взела в пъти по-малко от други федерации, но те са по план, за развитие на спорта.

Дейността се развива в 27 клуба в цялата страна и работят с много спонсори. Стъки настоя да се работи по план за още суми за финансиране на спортните федерации.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html