събота, 4 май 2024 г.

Слави Трифонов пак се скри и отказа участие в телевизионен дебат

 

Слави Трифонов отказа да изпрати представител на “Има такъв народ“ по Нова телевизия за отдавна насрочени дебати между основните партии. Там бяха представители на всички партии, борещи се за властта, с изключение на претендента за властта, очертаващият се като носител на мандат, който ще има шанс да състави правителство и да излъчи премиер – ИТН и неговият лидер.

Интересно е да се отбележи, че бурно дебатиращите партийни представители, които иначе ще разчитат на мандатоносителя Слави за пласиране във властта, не забелязаха отсъствието на Шоуто.

Вчера Трифонов предпочете да говори пред академична аудитория в Пловдив, но продължава внимателно да заобикаля директни конкретни въпроси в медиите.

Трифонов обясни на пловдивските студенти какъв трябва да е следващият премиер  на България –  „пълна противоположност“ на Бойко Борисов. Той също така описа и какъв би трябвало да бъде бъдещият министър-председател – да знае езици, да е „завършил престижен университет“, да има експертиза, да е професионалист в нещо.

Въпреки словоохотливостта си пред академичната младеж Трифонов избегна директен отговор на въпроси какво точно ще прави след изборите. Но от думите му се подразбра, че той не би бил номинацията на партията си за премиер.

Лидерът неколкократно повтори, че ролята му зависи и от изборните резултати. Социологически изследвания от същия ден поставиха ИТН до ГЕРБ/СДС с абсолютно изравнени резултати.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html