събота, 4 май 2024 г.

Неймар доближи рекорд на Пеле

Бразилия спечели втората си победа на Копа Америка. „Селесао“ се наложи убедително с 4:0 срещу Перу. С ранен гол Алекс Сандро даде преднина на отбора си, а Неймар удвои в 68-ата минута. В последните секунди Евертон Рибейро и Ришарлисон направиха успеха още по-изразителен. Домакините на турнира са начело в групата след две победи и голова разлика 7:0.

За Неймар това беше 68-и гол с екипа на „селесао“, като се доближи на девет попадения от рекорда на Пеле. „Очевидно за мен е голяма чест да съм част от историята на Бразилия. За да бъда честен – моята мечта беше да играя за националния отбор, да нося тази фланелка. Никога не съм си представял, че ще стигна до тези числа. Те не са нищо в сравнение с радостта да играя за Бразилия“, каза нападателят на ПСЖ.

Колумбия пък пропусна да запише втора победа на Копа Америка. Отборът на Рейналдо Руеда трябваше да се задоволи с нулево равенство срещу Венецуела, въпреки че имаше тотално надмощие през целия мач. Колумбийците отправиха 23 удара към вратата на противника срещу само два от страна на Венецуела, но така и не успяха да преодолеят стража Уилкер Фаринес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html