събота, 4 май 2024 г.

Джокович: Феновете ще решат кой е най-великият в тениса

Световният №1 Новак Джокович заяви, че не желае да взема отношение по големия дебат кой измежду него, Рафаел Надал и Роджър Федерер е най-великият за всички времена. С титлата си от „Ролан Гарос“ сърбинът стана първият тенисист в историята на Откритата ера, печелил поне по два пъти всеки от турнирите от Големия шлем. Въпреки това обаче той смята, че оценката за това кой е най-великият трябва да бъде оставена на други.

„Разбирам, че хората се наслаждават на дебата за това кой е най-великият и винаги с опитват да измъкнат нещо от нас по тази тема. Не знам какво отговарят Рафа и Роджър, когато им задават подобни въпроси, но аз не искам да спекулирам. Оставям това на експертите и феновете. Моята цел е да печеля титли от Големия шлем, тъй като това са най-престижните трофеи в нашия спорт и достигането до тях носи огромна мотивация и удовлетворение“, каза Джокера пред Tennis Majors.

Джокович сподели, че макар триумфът в Париж да му е донесъл огромна радост, той се опитва да не мисли твърде много за това, тъй като следващото голямо предизвикателство е съвсем близо. След едва 10 дни започва „Уимбълдън“, където Джокера ще защитава титлата.

Преди няколко дни треньорът на Джокович, Мариан Вайда, даде интервю, в което заяви, че целта пред сърбина е да постигне Златен шлем. Световният №1 потвърди думите на наставника си като заяви, че е решен да покаже най-доброто от себе си на „Уимбълдън“, олимпийските игри и US Open.

„Искам да бъда в най-добрата си форма не само на Уимбълдън, но и на US Open и на олимпийските игри. Тези три турнира са основните ми приоритети за оставащата част от годината. Графикът е доста тежък. Олимпиадата е само 10 или 15 дни след Лондон, което не е много добре, но не за пръв път се намирам в подобна ситуация. Доволен съм от начина, по който е възстановявам във физически, психологически и емоционален аспект“, завърши Джокович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html