понеделник, 29 април 2024 г.

След 29 мача без поражение: Италия е на 1/8-финал

Националният отбор на Италия изигра втори пореден много силен двубой на европейското и напълно заслужено надигра с 3:0 Швейцария. На „Стадио Олимпико“ в Рим, „Скуадрата“ отново не остави съмнения в превъзходството си и тотално отвя „кръстоносците“ след два гола на Мануел Локатели и един на Чиро Имобиле.
По този начин възпитаниците на Роберто Манчини оглавиха еднолично Група А с 6 точки и със сигурност си гарантираха участие на 1/8-финалите без значение резултатът им в последния мач срещу Уелс. Островитяните са втори, след като удариха Турция д 2:0.

„Беше труден мач. Втори мач за пет дни на такова високо ниво е наистина много сложно. Надявам се травмата на Киелини да не е нещо сериозно, но ще знаем повече утре. Посвещаваме тази победа на всички по света, които страдат в този момент”, коментира треньорът на Италия Роберто Манчини. Отборът му е в серия от 29 мача без поражение. Рекордът на Италия е поставен между 1935 и 1939 г., когато Италия при Виторио Поцо е непобедена в 30 последователни срещи. Манчини пое „адзурите“ през май 2018 г., след като напусна „Зенит“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html