понеделник, 29 април 2024 г.

Бойкотираха ли студентите Слави Трифонов?

image

Лоша организация или бойкот видяхме на срещата на Слави Трифонов със студенти в Пловдив? Това се питат потребителите на социалните мрежи, които останаха учудени от малки брой желаещи да се срещнат с шоумена, чиято партия „Има такъв народ“ се очертава да бъде първа политическа сила ва изборите на 11 юли.

Очевидци на събитието в пловдивската зала „Сила“ бяха потресени от чудовищната охрана, през която трябваше да преминат желаещите да видят „новия месия“ и да му зададат въпроси. Такава охрана рядко се вижда на футболно дерби „Левски“ – ЦСКА – през три кордона! Отделно на улицата пред залата имаше няколко патрулки и голям полицейски бус.

Организаторът на събитието Лъчезар Бакърджиев, който е и координатор на ИТН в Пловдив, не криеше притеснението си, че малко преди началото на събитието в зала за 2000 души има не повече от 60 човека. А все пак става въпрос за първото публично появяване на Слави Трифонов, след като обяви политическия си проект и участва на миналите избори като кандидат за депутат.

Самият Трифонов изобщо не се показа преди началото на срещата. Ива Митева и Тошко Йорданов пристигнаха малко преди началото. Оказа се, че Трифонов е влязъл в залата час преди мероприятието и не се показа пред медиите. Джипът го закарал директно в подземния паркинг и асансьор го откарал до залата. Журналисти изобщо не бяха допуснати.

„Няма студенти. Присъстват не повече от стотина, а в Пловдив има толкова много вузове с близо 40 000 кандидат-висшисти“, не скри разочарованието си Лъчезар Бакърджиев. Той разказа, че организацията на срещата му е коствала страшно много усилия. Недоумява какво е спряло младежите да дойдат. Още повече че срещата на Трифонов в Пловдив беше обявена като национална, на която се очакваха студенти от цялата страна.

На самата сбирка Трифонов повтори старите си тези: в следващия парламент партията му ще работи за електронно гласуване. На въпрос защо не се кандидатира отново за място в парламента, Слави отговори така: „Отговорността, която нося, мисля, че не е свързана с това да съм депутат, аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да реализираме този политически проект, и мога да я нося и извън парламента, извън него ще бъда по-обективен“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html