събота, 4 май 2024 г.

Кристиян Шкварек: Заставаме срещу разпада на модерното общество

 

Кристиян Шкварек, Група на европейските консерватори и реформисти

Няма да видите това по медиите. Няма да го покажат в национален ефир. Ще ви покажат един голям и цветен Прайд, и може би тук-таме маргинални кадри на хората против него. Такъв е „правилният“ наратив. Този, който ти печели съфинансиране и грант.

А всъщност заляхме центъра. Когато тези с транспарантите отпред стигнахме Съдебната палата, отзад все още краят на колоната ни пресичаше „Патриарх Евтимий“. Цялото протежение на „Витошка“ беше запълнено от едно жизнено, интелигентно и позитивно море от хора, решили да застанат срещу мейнстрийма. Срещу образа на недочели, изпълнени с омраза лумпени, които просто „са срещу“ някого. Срещу някаква невинна „жертва“, а не огромна корпоративна и НПО машина, превзела всеки аспект от западните общества.

Застанахме с лицата си срещу онзи образ, който ще ни лепнат довечера и бTV, и „Капитал“, и „Свободна Европа“, и всички други медии, обслужващи „готините“. Обслужващи „добрите“, космополитните.

Нещо обаче се пробужда в България. Нещо добро, младо, интелигентно, позитивно и жизнено. Нещо, което не се срамува да застане от страната, която бива заклеймявана и подигравана във всеки холивудски филм, Нетфликс сериал и комедийно шоу. Нещо, което чете, информира се, и разбира процесите на разпад на модерните общества. Нещо, готово да застане с гърдите си срещу този разпад, без значение какъв етикет ще му лепнат „готините“ и „правилните“ медии, корпорации и инфлуенсъри.

Тепърва ще ставаме повече. Благодаря ви!

Текст и снимка от страницата му във Фейсбук

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html