събота, 4 май 2024 г.

КОШМАР: Прекъснаха мач от Евро 2020, звездата на Дания беше на косъм от смъртта

Срещата между Дания и Финландия бе прекъсната, след като звездата на домакините Кристиан Ериксен се свлече на терена. Атакуващият халф падна на земята в добавеното време на първата част без да стане ясно защо.

Футболистите на двата тима веднага направиха знак към лекарските екипи, като повече от 10 минути медицинският щаб на Дания и реанимационен екип му оказваха помощ, правейки му и сърдечен масаж.

След около 15 минути лекарските екипи качиха Ериксен на носилка и го изведоха от терена. Той бе обграден от съотборниците си, които изглеждаха силно притеснени. Камерите показаха сълзите в очите на футболистите. Съпругата на футболиста, която бе на трибуните на стадион „Паркен“, също слезе, за да провери какво се случва с любимия й. Съдиите и футболистите се прибраха в съблекалните.

На зрителите по трибуните на „Паркен“ беше съобщено да останат по местата си. Най-вероятно, за да не задръстват изходите и да пречат на линейката, с която Ериксен беше изведен от стадиона.

В последствие от УЕФА съобщиха, че състоянието на играча е стабилно. Футболистът е приет в болница в Копенхаген. В интернет се появи снимка как го изкарват от стадиона на носилка и с включени системи, но вече в съзнание. Датският футболен съюз обяви в „Туитър“, че Ериксен ще остане в болницата за наблюдение. Ериксен вече диша самостоятелно, говори и се чувства добре. Това заяви агентът на халфа, позовавайки се на информация от бащата на футболиста.

В крайна сметка мачът се доигра, а Суоми би с 1:0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html