събота, 4 май 2024 г.

Хаос в лагера на Испания заради заразен с коронавирус

Само осем дни преди първия мач на Испания на европейското първенство капитанът на отбора Серхио Бускетс даде положителен резултат за коронавирус. Халфът на испанския тим е изолиран от своите съотборници, а ситуацията обърка плановете на селекционера Луис Енрике. Въпреки че всички останали играчи са с отрицателни тестове, Ла Фурия ще играе с младежкия си състав в последната контрола преди първенството. Във вторник испанците срещат Литва.
Първият мач за тима на Луис Енрике на Евро 2020 е на 14 юни срещу Швеция в Севиля. На 19-и отборът среща Полша, а на 23-ти играе със Словакия.
Все още не е ясно дали Енрике ще повика нов играч на мястото на Бускетс. Той събра 24 футболисти за първенството от максимално позволени 26. Според правилата на УЕФА играч може да бъде заменен при контузия или случаи на коронавирус преди първия мач.

Всички, които са имали контакт с Бускетс, са поставени под карантина, за да не се разпространи инфекцията в целия национален отбор. Предстои да бъдат направени нови PCR тестове на целия екип от 51 човека на испанския тим. Отборът до 21 години в контролата срещу Литва ще бъде воден от треньора Луис де ла Фуенте.
Федерацията два пъти е искала от Министерството на здравеопазването разрешение за ваксиниране на футболистите от националния отбор, но такова не е пристигнало и играчите са пристигнали на базата, без да получат ваксината. Бускетс е напуснал лагера на националния отбор на Испания и ще прекара следващите дни дома си в Барселона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html