събота, 4 май 2024 г.

Федерер се оттегли от „Ролан Гарос“ (обновена)

Роджър Федерер официално се оттегли от по-нататъшно участие на „Ролан Гарос“. Информацията бе обявена от организаторите на турнира. „След разговори с моя екип взех решение да се оттегля. След двете операции на коляното и над една година рехабилитация е важно да послушам тялото си и да не се пренатоваря прекалено бързо в хода на възстановяването си. Радвам се, че изиграх три мача. Няма по-хубаво чувство от това да бъда обратно на корта“, заяви Федерер, който в събота вечер победи Доминик Кьопфер в 4 сета.

„Ролан Гарос съжалява за оттеглянето на Роджър Федерер, който снощи демонстрира невероятна битка. Всички ние се радвахме да видим Роджър отново в Париж, където изигра три мача на високо ниво. Желаем му всичко най-добро за остатъка от сезона“, коментира турнирният директор Ги Форже.

По този начин Матео Беретини продължава без игра към 1/4-финалите на турнира, където ще очаква победителя от мача на Новак Джокович и Лоренцо Музети. Освен Кьопфер в Париж Федерер победи Денис Истомин и Марин Чилич. В седмицата след втория за годината турнир от Големия шлем швейцарецът ще играе на АТР 500 турнира в Хале, с който да започне сезона си на трева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html