събота, 4 май 2024 г.

Протест пред НАП иска оставката на Спецов

Множество групи в социалните мрежи се организираха днес в 13 часа да излязат на демонстрация срещу назначения от служебното правителство на Румен Радев фитнес-инструктор, бивш културист и експерт по здравословно хранене.

Снимка Интернет

Протестът е пред сградата на НАП на столичния булевард „Дондуков“, а целта е една – изхвърлянето на Румен Спецов от НАП, заканват се организаторите.

Движението на „Дондуков“ беше блокирано за кратко, но впоследствие протестиращите се изтеглиха на тротоара. Протестиращите пред НАП скандират „Отивай си в Дубай“ и „Оставка“.

Сред протестиращите бе и Александър Ненков от ГЕРБ. „Кой извършва неговата проверка? Той самият? Само искам да щрихирам. Това ако се беше случило преди няколко месеца по времето на ГЕРБ, с такива деяния, щеше да има десетки разследвания от неправителствени организации. Има един медиен комфорт сега. Чули ли сте Спецов да направи изявление? Идва и въпросът – защо е толкова ценен г-н Спецов, та не подава оставка? Министърът на финансите носи пряката отговорност за неговото назначение“, каза бившият депутат.
Колегата му Христо Гаджев попита дали сегашният шеф на НАП ще успее да събере неговите дългове към приходната агенция.
„Това е знаково назначение, едно от първите, които новото правителство направи. Ако човек, който умишлено е предприел такива действия, говори само по себе си за качеството на този кабинет. Ако то е такова и то в такава ключова агенция, какво остава за останалите? Ставата дума за човек, който може би е предприел действия, с които да е ощетил държавата в размер на 1,2 млн. лв. и думите на Радев, изречени в началото на управлението му, отиват във въздуха. Да не се окаже, че данъците ни ще събира, човек, който е спец по точене на ДДС“, допълни Ненков.
Освен Гаджев и Ненков, там бе и бившата шефка на парламентарната правна комисия в 44-ото Народно събрание Анна Александрова.
„Изразявам своето възмущение срещу човек, който с неморална практика, е прехвърлил дружество със задължения“, заяви гражданин, дошъл да иска оставката на Румен Спецов.

Около Румен Спецов витае съмнението, че е имал фирма за източване на ДДС, която е продал на „сламено лице“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html