събота, 27 април 2024 г.

Нов конфликт в БСП между Корнелия Нинова и Калоян Паргов

Нинова: БСП са членовете й, не аз или Националният съвет - Последни Новини от DNES.BG

Опозицията в БСП се активизира малко повече от месец преди изборите, става ясно от последните събития на „Позитано“. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов, който е сред най-отявлените критици на Корнелия Нинова, се е разбунтувал срещу номинирането на Минчо Христов от гражданската квота на второ място в 25-и район. Това напрактика му гарантира избиране в следващото Народно събрание. По време на заседанието на Националния съвет, което одобри листите, Паргов припомнил на Нинова, че има писмо на 8 партийни шефове на райони на София, в което се настоява второто място в тази листа да е за човек от БСП. Това би изиграло стимулираща роля за всички, предвид ниския резултат от 4 април, обясни Паргов пред журналистите. Нинова обаче оставила Минчо Христов втори, както са се разбрали в коалиционното споразумение. В същото време редовите социалисти харесват Минчо Христов и го смятат за далеч по-почтен човек от Калоян Паргов, който често играе двойни и тройни игри. Първиат столичен борец за социална справедливост е набутан в бордове на столични фирми, благодарение на съглашателската си политика в общинския съвет с представителите на управляващата партия ГЕРБ.

Изненадващо, лидерът на БСП получи подкрепа от Кирил Добрев, който бе неин съперник на преките избори за председател на партията. „Тук съм да подкрепя с две ръце ръководството в това БСП да спечели тези избори“, заяви Кирил Добрев. И предупреди, че предстоят много тежки избори, на които бъдещето на БСП е заложено на карта. „Моята партия, на която поколения Добреви са посветили живота си, е партия, която е побеждавала и аз искам да видя БСП отново на върха“, каза той.

Актьорът Веселин Плачков отново влиза в листите на БСП – 7 години след като за първи път се кандидатира за депутат от червените. Този път обаче той е представител на АБВ, която е част от голямата лява коалиция, създадена по инициатива на соцлидерката Корнелия Нинова. Плачков е поставен втори в листата в Кюстендил като коалиционен партньор. На вота на 4 април актьорът бе водач на АБВ в Плевен и Пловдив-град. Плачков нашумя преди години с ролята си на Васил Левски във филма “Дякон Левски” на режисьора Максим Генчев. Актьор е от Плевенския театър. Снимал се е в много филми, сред които и “Дамасцена”. От година насам е началник-отдел “Култура и туризъм” в община Плевен, бил е и кандидат за общински съветник в града от АБВ през 2019 г. Не е политически обвързан и казва, че влиза в политиката, за да работи по решаването на проблемите в културата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html