събота, 27 април 2024 г.

Г-н президент, помните ли какво казахте миналото лято?

Президентът Румен Радев днес лаконично коментира американските санкции и разбира се, си приписа водещата роля:

3 юни 2021 г.:Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно“ – така президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции срещу български граждани и 64 компании съгласно закона „Магнитски“.

Точно преди година обаче Радев заяви нещо съвършено различно:

9 юни 2020 г.:Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която предоставя се потвърждава от представители на правителството, въпреки опитите за неглижиране на фактите“. Това заяви президентът Румен Радев в Генерал Тошево.

Сещате ли кои мълчаха и се спотайваха да споменат името му? Тези, на които Божков плати за инициирания от вас, г-н президент, протест. Ама той си го каза в разговора с комуниста Паунов.

И днес ли обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители – ама този път те са САЩ, а не българската прокуратура, г-н президент?

Смущаващо е, когато един държавен глава не помни какво е говорил преди година. Още повече, че отново е претендент за Бялата къща на „Дондуков“ 2.

А щом като днес е лесно и безопасно да се говори, кажете как приближени до Божков лица се озоваха в служебното ви правителство?

И щом е лесно и безопасно да се говори, кажете кой е този политически лидер, подкупен от Божков? Със сигурност го знаете, нали!

Както казваше един ваш предшественик – кажете си, ще ви олекне!

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html