неделя, 5 май 2024 г.

„Царски“ хора се юрнаха да защитават Бойко Рашков

Тази седмица вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков разбуни за пореден път духовете, като обяви, че ще изпрати сигнал в прокуратурата срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът е оплакване до Рашков, че бившият премиер заплашил със зловещи думи някакъв човек. Двама представители на управлението от годините на Симеон Сакскобургготски защитиха действията на Рашков.

„Прокуратурата би трябвало да се е сезирала сама, без да е необходимо министърът да подава сигнал. Това е в рамките на нейните правомощия. Най-вероятно вече има образувана прокурорска проверка. Какво по-точно ще проверява, ще разберем по-късно”, заяви пред Нова телевизия бившата председателка от времето на НДСВ на Държавната комисия за сигурността на информацията Цвета Маркова.

По думите ѝ при всички случаи ще бъде изслушан човекът, за когото се твърди, че е бил заплашван. Вероятно, смята тя, той ще трябва да обясни защо не го е подал своевременно.

„Вероятно ще каже, че го е било страх. Вероятно заплашващият го ще каже, че не го познава. Мисля, че подобни ситуации и прокурорски проверки вече сме виждали”, добави Маркова, като добави, че се надява на задълбочена и професионална проверка.

Бившият министър на правосъдието при управлението на НДСВ Антон Станков коментира, че познава Бойко Рашков: „Ние работихме заедно в първото издание на Бюрото за СРС-та. Знам, че като всеки един юрист внимателно си мери думите. Така че трябва внимателно да чуем какво казва той”, допълни той.

Обвиненията Станков не свърза с предизборната ситуация, защото Бойко Рашков не бил политическа фигура. Отдава ги на рефлекса на всеки юрист да служи на закона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html