неделя, 5 май 2024 г.

„Арда“ с исторически успех, ще играе в Европа

„Aрда“ се пребори за място в евротурнирите през следващия сезон. Тимът на Николай Киров победи с 1:0 „Черно море“ в баража, а единственият гол отбеляза Иван Коконов в 18-ата минута. Домакините пропуснаха и дузпа, а двата отбора получиха по един червен картон.

„Арда“ е четвъртият български отбор, който ще играе в европейските турнири през следващия сезон. Отборът от Кърджали, който завърши на четвърто място в Първа лига и загуби финала за Купата на България от ЦСКА, ще играе за пръв път в квалификации за някой от европейските турнири.

„Арда“ ще участва в плейофите за влизане в групите на новата надпревара на УЕФА – Лига на конференциите.

„Футболът днес не беше на преден план. Доста нервен мач, но това е един добър финал на сезона, който изиграхме. Хубаво е, че толкова много хора дойдоха днес, за да ни подкрепят. Те ще могат да гледат европейски мачове. Вкарахме гол още с първата ситуация. Искам обаче да поздравя Черно море за представянето на тима. Беше ни доста трудно да преглътнем загубата на финала за Купата. Мечтаех за второ участвам в мачове от Европа. Трябва да засилим конкуренцията на доста постове. Работим на тази тема, вече имаме подписани договори“, заяви треньорът на „Арда“ Николай Киров.

„Не можахме да отбележим, имахме повече удари, повече опасности от домакините, особено първото полувреме. За съжаление, както и друг път се е случвало, с единствения си удар ни вкараха гол. Честитя класирането на Арда. В такива мачове трябва да имаш и малко късмет, както се казва. Създадохме две ситуации след дузпата, но не вкарахме. Казах на момчетата преди мача, че каквото и да стане, ако мога да ги погледна в очите в съблекалнята, значи сме си свършили работата. Някои и да сгрешил, със сигурност не го е направил нарочно. Следващият сезон ли? Черно море се нуждае от трима човека, особено в атака и защита“, обяви наставникът на „Черно море“ Илиан Илиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html