неделя, 5 май 2024 г.

Абрамович видя триумфа на „Челси“, за първи път се срещна с Тухел

Собственикът на „Челси“ Роман Абрамович най-накрая успя да гледа своя тим на живо. Руският бизнесмен бе на трибуните на „До Драгао“, за да подкрепя тима във финала на Шампионска лига срещу „Манчестър Сити“. Абрамович има визови проблеми от близо три години и не може да присъства на трибуните на „Стамфорд бридж“ в Лондон.
Смята се, че той е гледал само три мача на живо от напускането му на Лондон в посока Израел през април 2018 г. – финала на Лига Европа на „Челси“ срещу „Арсенал“ през 2019 г., приятелски мач срещу РБ Залцбург месец по-късно и победата над „Краснодар“ миналия октомври. Собственикът на „сините“ присъства и на финала в женската Шампионска лига в Гьотеборг, където „Челси“ загуби от „Барселона“ с 0:4.

Това е и причината именно в Порто селекционерът „Челси“ Томас Тухел да се срещне за първи път с руския олигарх. „Говорих със собственика на терена. Това беше най-добрият момент за първата ни среща. Или пък най-лошият, защото сега нещата могат само да се влошат. Ще поговорим отново. Мога да го уверя, че ще остана гладен за успехи. Искам да съм част от наистина амбициозен клуб и силен отбор, който напълно подкрепя моите възгледи за футбола“, каза германският специалист след триумфа в Шампионската лига. 47-годишният Тухел подписа 18-месечен договор с „Челси“ през януари 2021 г. с едногодишна опция за удължаване, наследявайки Франк Лампард. „Челси“ завърши четвърти във Висшата лига.

За трета година поред пък германски треньор извежда тима си до триумф в най-авторитетния европейски клубен турнир. Тухел ликува с „Челси“, след като миналата година начело на ПСЖ загуби решителния двубой с 0:1 от „Байерн“, воден от Ханзи Флик. През 2019-а германският мениджър на Юрген Клоп качи „Ливърпул“ дна покрива на Европа след 2:0 над „Тотнъм“ в друг английски финал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html