неделя, 5 май 2024 г.

„Ман Сити“ и „Челси“ делят $200 млн.

Тази вечер ще стане ясен притежателят на трофея в Шампионска лига. Финалът между „Манчестър Сити“ и „Челси“ е на „Ещадио до Драгао“ в Порто и 16 500 зрители ще имат привилегията да видят спектакъла на живо. „Гражданите“, които вече ликуваха с титлата във Висшата лига и с отличието в Купата на лигата, никога не са ставали крале на Европа. Лондончани пък бяха на върха на континента през 2012 г., а в последно време на два пъти победиха селекцията на Пеп Гуардиола – веднъж в първенството и един път за ФА къп.

А какво да кажем за парите, които ще бъдат спечелени от финалистите. След последния съдийски сигнал в турнира на Богатите към Острова ще бъдат трансферирани близо 200 млн. долара, които ще влязат в сметките на двата гранда. Победителят ще прибере с 5 млн. повече, сочат финансовите разбивки на УЕФА. Новият носител на отличието ще заработи 23.2 млн., докато загубилият ще се задоволи с 18.3 млн. До момента през сезона „гражданите“ вече са генерирали приходи от 75.2 млн. долара, докато „сините“ от Лондон са спечелили 73 млн. Към въпросните суми тепърва ще бъдат причислени бонусите за финал, които раздава европейската футболна централа.
Общо УЕФА ще раздаде на 32 участници от груповата фаза 2.44 милиарда долара, с което се наблюдава и леко завишаване на наградния фонд. Преди година той бе 2.38 милиарда.

Прогнозата на Христо Стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде прогнозата си за големия финал довечера. Камата написа в профила си в една от социалните мрежи, че залага на „Сити“, където са добрите му приятели Пеп Гуардиола и Чики Бегиристайн. „Големият мач! Двама отбора, които се познават безкрайно добре! Сити е обигран, Челси е млад! Аз залагам на моите приятели Пеп и Чики!“, написа Ицо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html