понеделник, 6 май 2024 г.

Илиана Раева и Нешка Робева пак се захапаха

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази възмущението си спрямо Нешка Робева. Причината е интервю, което създателката на десетки „златни момичета“ даде навръх своя 75-и рожден ден на 26 май. Според Робева този спорт вече не създава личности.

Ето какво написа Илиана Раева в профила си във Фейсбук по повода:

„Днес Нешка Робева има рожден ден. Имала е участие по този случай в БТВ днес. Не съм го гледала, а след като видях и заглавието, съвсем няма начин да го гледам. На връх рождения си ден да кажеш, че днес гимнастичките са КИФЛИ и гимнастиката не създава личности е ЖАЛКО И НЕДОСТОЙНО!
Не спря Нешка да бълва срещу гимнастиката ни, срещу момичетата, треньорите… за мен да не говорим. Отдавна не се впечатляваме от това. Но на рождения си ден да кажеш това?! Да ги наречеш КИФЛИ…В навечерието на световната купа в Песаро, на първото в историята в България европейско първенство… В годината на Олимпийските игри… Всяка гимнастичка, малка или голяма да чуе или прочете това, казано от Нешка Робева… Всичко има някакви граници. Дори да се казваш Нешка Робева. Та тези момичета тренират по цял ден, с травми, в огромна конкуренция. Борят се за държавата си, за клуба си, за треньорите си, за себе си! Носят медали във времена, в които конкуренцията и еволюцията на гимнастиката са в други измерения. Те ли са КИФЛИ?
Когато печелим – мълчим!
Когато не печелим – критикуваме и обиждаме!
Жалко и недостойно…
Изпратих поздравителен адрес, защото така трябва, така съм го почувствала, въпреки нестихващите последователни обиди. След това видях поредната порция обидни квалификации… Благодаря ти за подкрепата. ЧРД, Нешке! Да илядиш!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html