понеделник, 6 май 2024 г.

Елементарно, Хаджигенов!

В надцакването колко политици са били подслушвани се включи и адвокатът от „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов. След като о.р. Атанасов от „Демократична България“ хвърли в пространството 32-ма, Хаджигенов почти утрои техния брой и обяви, че 82-ма политици са били подслушвани у нас, като 1/3 от тях са от БСП.

Хаджигенов показва как ще воюва с лошите, които са го подслушвали. Снимка Интернет

Вървят вече залагания кога тази класация ще надмине стоте бройки. До изборите има време, а не са се включили още БСП, ДПС и Шоуто. Утре-вдругиден току-виж някой спец от тези партии облече жълтата фланелка.

Според Хаджигенов СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите, а със сигурност и самият той  бил сред подслушваните политици.

Че за какво е имало нужда да бъде подслушван точно пък Хаджигенов? Каза ли си той по всички медии, че иска да става министър? Каза си. Каза ли си, че би се жертвал да стане дори премиер? Каза си. Подслушват се такива разговори, това са винаги тайни и дълбоко законспирирани намерения, изречени на четири, най-много на шест очи и уши, та да не чуе дявола, т.е. ДАНС или някоя друга служба.

Що се отнася до протестите – ами то всичко там си бе от явно по-явно. И без СРС чухме как Димитър Ламбовски предава много поздрави на Христо Иванов от Маджо и как го короняса за премиер. И без СРС цяла България чу как посред нощ Мая Манолова се обади на президента да му се оплаче, че ще вдигат блокадата на кръстовището пред Ректората.

Като адвокат, г-н Хаджигенов отлично трябва да знае, че едно твърдение трябва да бъде подплатено с железни доказателства, иначе е просто фалшива новина, или направо лъжа. Нали с това адвокатите си изкарват хляба? Всеки един колега на Хаджигенов не би се заел дори да доказва, че голословни твърдения са истина.

Досега доказателства няма нито за 32-мата на о.р Атанасов, нито за 82-мата подслушвани политици на Хаджигенов.  От официални СРС-та на специализираната прокуратура, а не от джиесеми стана ясен разговор на беглеца в Дубай Васил Божков и депутата комунист от БСП Александър Паунов, който заради това бе принуден да напусне ПГ на Нинова.

Прокуратурата разпространи и запис от телефонен разговор, направен със специални разузнавателни средства (СРС), в който се смята, че участва действащ президент. В него се чува гласът на държавния глава Румен Радев, който обсъжда с командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков проверка на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за назначаването на съпругата на президента Десислава Радева за пиар на ВВС през 2014 г.

Ето това са доказателства. Интересно защо по тях не се шуми, а при голословните подмятания за подслушване на политици се оревава орталъкът?

Така че Атанасов, Хаджигенов и техни последователи, каквито със сигурност ще има, да турят на масата поне едно доказателство за поне един подслушан политик. Ако няма такова – и двамата са юристи и знаят как се наричат техните твърдения.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html