неделя, 5 май 2024 г.

Даниел Митов: Служебният кабинет се превърна в предизборен щаб на Радев

Коалиция ГЕРБ-СДС внесе 9999 подписа за регистрация в ЦИК за парламентарните избори на 11 юли. От партията са събрали 32 000 подписа, но внасят 9999, защото такива са изискванията на Изборния кодекс. Подписката внесоха организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, лидерът на „Младежи ГЕРБ“ Георг Георгиев и заместник-председателят на ПП ГЕРБ Даниел Митов и лидерът на СДС Румен Христов, пише Труд.

 

„Днес подадохме документи за регистрация в ЦИК на коалиция ГЕРБ-СДС. Това е едно традиционно добро сътрудничество между най-голямата дясна партия и най-старата демократична партия след промените през 1989 г. Внесохме максималния изискуем брой подписи – 9999. Иначе в рамките на 2 дни колегите от цялата страна събраха 32 хил. подписа“, каза организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов пред журналисти.

Снимка Труд

Той уточни, че ГЕРБ има общински и областни предизборни щабове.

Отиваме на тези избори с енергията и самочувствието на коалицията, спечелила предишните парламентарни избори и очакваща да спечели и следващите. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Уверени сме, че българските граждани ще ни дадат най-голямо доверие след всички останали политически партии. Правим допълнение на програмата си, на посланията си. Съвсем скоро ще имаме представяне на тези промени в програмата и посланията. Разбира се, вървим напред уверено. Ще говорим на българските граждани за техните доходи, за икономиката, за икономически растеж, за решението на отделните проблеми“, каза още Митов.

Той коментира, че листите за изборите на 11 юли няма да са копие на предишните листи, но ще има и приемственост. На въпрос дали лидерът на партията ще бъде водач на листа, Даниел Митов заяви: „Ще видим и това ще разберем“.

На въпрос дали ще има забранени коалиции след изборите, Даниел Митов заяви, че ГЕРБ отново ще влезе в култура на диалог, както са направили и след 4 април. „Ние бяхме единствените, които се изправихме срещу хаоса. Показахме, че имаме отговорно управленско поведение“, заяви още Митов. Той посочи, че ГЕРБ отново ще се подава ръка и  ще се опита да влезе в разговор с останалите политически субекти.

„Може би ще наблюдаваме определени опити на служебния кабинет да се намесва в кампанията. Тук отново ще повторя нещо, което казахме и преди. За съжаление Румен Радев направи така, че служебният кабинет да се превърне в негов предизборен щаб. Това е категорично недопустимо. Служебният кабинет не може да изпълнява подобни функции, служебният кабинет задачата му е да организира честни и свободни и избори и да приведе администрацията през периода на предизборната кампания в добро състояние. Тук ми се иска да отправя един апел към служебните министри – недейте да се оставяте да бъдете използвани и да участвате в предизборна кампания, която не е ваша“, заяви още Митов.

Според него те нямат интерес от подобно нещо.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html