неделя, 28 април 2024 г.

Серина надъхва Григор: Нека силата бъде с теб

С две загуби започна Григор Димитров в първия ден на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в Ница. В различен формат българинът отстъпи на Кристиан Гарин и Диего Шварцман. И двата мача завършиха 1:3, като Димитров допусна обрати. По средата на първия мач близката на хасковлията Серена Уилямс влезе в ролята на репортер, а импровизираното интервю завърши с темата за липсата на прякор на българина в турнира, като Уилямс направи препратка към известната реплика от поредицата „Междузвездни войни“ – „Нека силата бъде с теб“ (в превод от английски – „May the force be with you“, като Уилямс го измени на „May G-force be with you“).

В Ultimate Tennis Showdown участват осем тенисисти, които са разделени в две групи. Те играят помежду си и първите двама от всяка група продължават напред в надпреварата, която се организира от треньора на Уилямс – Патрик Муратоглу. В последния си мач Димитров ще играе срещу Александър Бублик, а в турнира участват още Даниил Медведев, Фабио Фонини, Корентен Муте и Тейлър Фриц.
Всеки мач включва по четири части, всяка от които продължава осем минути. При 2:2 се играе до две точки за определяне на победител. На състезателите е позволено да общуват с треньорите си, като разговорите е задължително да бъдат водени на английски. В допълнение на почивките между отделните части играчите участват в интервюта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html