неделя, 5 май 2024 г.

БФС увърта за баражите

Българският футболен съюз все още няма решение по въпросите, касаещи края на настоящия сезон и началото на следващия. В последните дни на април изпълнителният комитет реши Първа лига отново да се разшири до 16 отбора, при това още от идния сезон. За целта беше назначена експертна работна комисия, която да реши как да бъдат направени стъпките.

Месец по-късно, когато първенството приключва и остава да се изиграят баражите за място в елита и за място в Лига Европа, крайно решение продължава да няма. Нещо повече – в своето съобщение от днес БФС говори за „евентуалните промени във формата на първенството в Първа професионална лига“, въпреки че на 28 април съобщи, че е взето решение за увеличаване на отборите. „Ръководството на Българския футболен съюз информира, че към момента работната комисия е провела три заседания, като в идните дни ще се състои и четвърта заключителна среща. След окончателното приключване на състезателен сезон 2020-21 и изиграването на баражите по програма, експертната група ще запознае изпълнителния комитет на БФС с финалното си становище по въпроса“, гласи краткото съобщение в сайта на футболния съюз.

Това означава, че на този етап ще се играе бараж за оцеляване между „Ботев“ (Враца) и „Септември“, като че очаква да бъде обявено мястото на срещата, както и плейоф за Лигата на конференциите, който ще противопостави „Арда“ и „Черно море“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html