понеделник, 29 април 2024 г.

Триото патриоти внесоха подписи в ЦИК със заявка да бранят БГ интересите

Триото патриоти се регистрираха за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ внесоха точно 6333 подписа за коалицията си в ЦИК. Подаването на документите стана без присъствието на лидерите на трите формации. Красимир Каракачанов, Веселин Марешки и Валери Симеонов обявиха още миналата седмица, че няма да бъдат кандидат-депутати и съответно няма да фигурират в листите.

Документите на коалицията в ЦИК внесоха Юлиан Ангелов, Пламен Христов и Борис Ячев.

„Разчитаме на успех, обществото има нужда от стабилно патриотично обединение“, заяви Борис Ячев при внасянето на подписите, цитиран от БНТ.

Според колегата му Юлиан Ангелов ролята на патриотите в следващия парламент щяла да бъде „да не допускат да бъдат продадени българските интереси“.

От „Воля“ пък определиха сдружаването между трите партии като ярък пример за държавническо поведение.

В правителството „Борисов“ 3 отново имаше патриотично обединение, което управляваше заедно с ГЕРБ. То се казваше „Обединени патриоти“ и в него първоначално влязоха ВМРО, НФСБ и Атака. По средата на мандата патриотите се скараха и Атака напусна. Но мястото не остана пусто, защото Воля подкрепяше правителството „Борисов“ 3, дори без да имат подписано официално коалиционно споразумение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html