понеделник, 29 април 2024 г.

Срещат Манолова с викове „Костинброд!“ пред ЦИК

„Изправи се! Мутри вън!“ внесе 6000 подписа в ЦИК за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това обяви председателя на коалицията Мая Манолова. По думите й подписите са събрани от граждани в София и структурите им в страната. Тя прогнозира, че в следващия парламент коалицията ще имат повече депутати.

Снимка Интернет

На входа обаче се стигна до неочаквана ситуация, в която млад мъж, намиращ се в кола на паркинга, посрещна Манолова и съпартийците и с викове „Костинброд!“.

„Нарастването към доверието към „Изправи се! Мутри вън!“ предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, за радост, с халосни патрони“, заяви Манолова.

„Продължаваме в същия дух, Не е лесно да се прави коалиция, ние сме пъстри, но в това ни е силата. Няма друга такава, която да събира толкова силни хора“, коментира Мая Манолова.

Вече стана ясно, че „Движение 21“ на Татяна Дончева остава част от формацията, след като проведе неуспешни преговори с БСП.

Още две коалиции подадоха документи за регистрация. Представителите на  на трите формации от „Българските патриоти“ – ВМРО, НФСБ и Воля, изразиха амбицията за силно присъствие в следващия парламент. Борис Ячев, зам. председател на НФСБ,  заяви, че лидерите ще участват в кампанията, няма да участват в листите, както беше казано. Амбицията, с която коалицията „Българските патриоти“ отива на тези избори е за едно много силно присъствие в следващият български парламент. „Ние считаме, че нашето присъствие гарантира стабилност“, каза Ячев.

Документи за регистрация в ЦИК подаде и „Ляв съюз за чиста и свята република“, чийто организационен секретар е бившият премиер и лидер на БСП Жан Виденов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html