неделя, 5 май 2024 г.

В ареста остават двама пловдивски полицаи и двама съучастници

Ръководителят на Трето районно управление на полицията в Пловдив Самуил Хаджиев и приближеният му полицай Атанас Качаков, заедно с още двама цивилни, остават в ареста. Това реши снощи Окръжният съд в града под тепетата след над 8-часово заседание по мерките за неотклонение.

Само двама от задържаните в мащабната акция на Вътрешна сигурност в Пловдив седем полицаи получиха обвинения, припомня БНТ.

Мотивът на съда за налагането на най-тежката мярка е високата степен на обществена опасност. Магистратите приеха, че е налице обосновано предположение, че четиримата са участвали във всички престъпления, за които са обвинени. Според съдебния състав към момента не е налице такова единствено за участието на Хаджиев и Качаков в опита за кражба от склада в село Болярци.

Полицейският началник е обвинен в три престъпления – опит за кражба на половин тон медицинска марихуана, натиск върху подчинен да извърши престъпление по служба и за държане на 50 бойни патрона в джипа си в нарушение на правилата.

Заради използвани при разследването СРС-та съдът заседава при закрити врати.

Двама прокурори и седем адвокати на четиримата обвиняеми пледираха в продължение на часове, а след съдебното решение защитниците обявиха, че ще обжалват на 27 май.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html