неделя, 5 май 2024 г.

ЦСКА 1948 с историческа победа срещу ЦСКА

ЦСКА 1948 победи ЦСКА с 1:0. Новакът в Първа лига се наложи с гол на Маро Топузов в 65-ата минута и по този начин спря съперника си за второто място. Загубата лиши носителя на Купата от шанс да се бори за сребърните медали. Кръг преди края на сезона ЦСКА изостава с четири точки от „Локомотив“ (Пловдив).

За ЦСКА 1948 това е първи успех над ЦСКА в историята на клуба. Първата среща през сезона завърши 2:2, а във втория двубой тимът от „Армията“ се наложи с 2:0.

Много силен мач за ЦСКА 1948 изигра вратарят Даниел Наумов. Той отрази куп опасни удар, а в добавеното време на срещата спаси и дузпа, изпълнена от Жорди Кайседо. През първата част пък два гола на ЦСКА, дело на Мено Кох и Георги Йомов бяха отменени заради игра с ръка и на двамата.

„Какъв анализ да правим, като не можем да вкараме. Аз го резюмирам набързо, без да влизам в детайли – ляво, дясно, горе, долу. Това е! Отборът игра добре, но не вкарваме. И не само днес, в други мачове също. Трябва да сме много по-концентрирани. Всеки един футболист трябва да си направи заключение играе ли на върха на своите възможности. Ние сме ЦСКА, това трябва да е ясно на абсолютно всички. Не трябва да подценяваме нито един противник. Това го говоря всеки ден. Стигаме дотам, че ако някой ме излъже и не е готов… ЦСКА е висока летва. Тази емблема много тежи. Всеки един футболист трябва да си направи лична равносметка. Ей, какво става, бе? Ставам ли, не ставам ли? Изпълнявам ли, не изпълнявам ли? Това са едни такива заключения“, обяви треньорът на ЦСКА Любо Пенев.

Босът на домакините Цветомир Найденов пък не пропусна да жегне съперника. „Англичаните измислиха футбола, аз леко го модифицирах. Дори Кабаков не можа да ни спре да победим! Браво български момчета!“, написа той в своя Facebook профил.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html