петък, 3 май 2024 г.

ЦСКА започва от втория кръг в Лига на конференциите

ЦСКА ще стартира във втория кръг на новоучредения турнир Лига на конференциите. Вече са ясни и голяма част от участниците на този етап, макар че все още не са известни кои са поставените и кои са непоставените. Коефициентът на „армейците“ е 8, осигурен най-вече благодарение на силното представяне през последния сезон и участието в групите на Лига Европа. Това вероятно ще осигури място на тима в урната на по-високо котираните отбори. Отборът с най-висок коефициент там е „Базел“ (49), който именно бе изхвърлен от „червените“ в плейофа преди групите.
Сред по-популярните участници тук са ФКСБ, ПАОК, АЕК и „Партизан“. Висок коефициент имат също така отбори от бившата СССР като „Астана“, „Карабах“ и БАТЕ Борисов.
Въпреки че „червените“ са поставени и става дума за още едва втори кръг на Лига на конференциите, то дори на тази фаза има опасни съперници. Сред най-ниско поставените сигурни отбори на този етап са полските „Раков“ и „Погон“, шведските „Елфсборг“ и „Хакен“, както и казахстанските „Тобол“ и „Шахтьор“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html