сряда, 1 май 2024 г.

Sofia Open ще се проведе и през 2021 г.

Sofia Open ще се проведе и през 2021 г., съобщи председателят на БФ Тенис Стефан Цветков пред делегатите на редовното годишно Общо събрание, което се проведе в ТК „Локомотив“ (Пд). Новината бе обявена и на официалния сайт на федерацията. Миналия месец Цветков сподели, че има опасност българската столица да загуби надпреварата, тъй като организаторите изпитват финансови затруднения, а същевременно е имало сериозна конкуренция от няколко европейски града за придобиването на лиценза. Въпреки всичко това обаче тази година турнирът отново ще се проведе в „Арена Армеец“. Периодът на надпреварата все още не е обявен.
„Важното е, че запазихме този турнир, който е лицето на нашия спорт в България и пред света. Той и Световната купа по ски в Банско са двете най-големи международни състезания, които се провеждат в нашата страна и носят огромен престиж“, заяви Цветков.
Sofia Open обаче няма да е единствената международна надпревара, която ще се проведе в България тази година. У нас ще бъдат организирани общо шест турнира на ITF (по три за мъже и жени), чиито домакин ще бъде вилно селище „Санта Марина“ край Созопол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html