неделя, 5 май 2024 г.

„Черно море“ и „Арда“ ще играят бараж за Европа

Снимки: dsport

„Черно море“ победи с 1:0 „Царско село“ в мач от 31-вия кръг на efbet Лига. В герой за гостите от Варна се превърна Пабло Гарсия, който заби единственото попадение на „Арена Царско село“. По този начин „моряците“ си гарантираха участие на баража за Лигата на конференциите, където ще премерят сили с „Арда“.

„Моряците“ бяха доста по-настоятелни от домакините и контролираха темпото на игра и случващото се на терена. Преди почивката добри възможности бяха пропуснати от Зе Гомеш и Родриго Енрике, а през второто полувреме гостите продължиха да натискат съперника, за да стигнат до ценното попадение и трите точки. Гол на Карим Роси от „Царско село“ бе отменен заради засада в 67-ата минута. Десет минути след това те останаха и в намален състав, след като Луис Педро бе изгонен заради втори жълт картон. В последните минути на двубоя Илиан Илиев влезе в спор с човек от публиката, който го наплю.

„Това, че сме се класирали за баража, не значи, че няма да го загубим. Добре, че победихме, за да сме спокойни за последния мач. Пътуванията ни се отразиха. Влезнахме сковано заради напрежението. Видяхме, че не влизаше лесно гола и напрежението при нас растеше. Мачът с „Левски“ ще го изиграем сериозно, защото след седем дни ни предстои бараж. За него ще мислим след мача със „сините“. Важното е да се приберем живи и здрави, да се възстановим и започваме да се готвим за двубоя с „Левски“, коментира след срещата Илиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html