събота, 27 април 2024 г.

„Ботев“ (Пд) обърна „Левски“ за три минути, Живко Миланов не знае дали остава

„Ботев“ (Пд) победи с 2:1 „Левски“ като гост. Успехът е първи за „канарчетата“ на „Герена“ след близо 31 години. Иначе пловдивчани спечелиха за последно срещу „сините“ в София през 1997-а, но тогава мачът се игра на ст. „Васил Левски“. Резултатът от днешния двубой беше без значение за крайното класиране, след като по-рано през деня „Черно море“ спечели с 1:0 срещу „Царско село“ и е недостижим на седмото място.

Домакините откриха резултата още в четвъртата минута. След центриране от корнер Марин Петков засече с крак в гредата. Рикоширалата топка попадна в Живко Атанасов, който направи успешна добавка – 0:1. Веднага след почивката Ботев стигна до пълен обрат в резултата в рамките на само 3 минути. Реда Рабей центрира корнер и топката бе изчистена с глава към границата на наказателното поле. Там Емануел Току я посрещна и шутира с левия крак в близкия ъгъл за 1:1. В 49-ата тотново Току вкара за 1:2.

„Разконцентрирахме се за три минути, което ни коства мача. Перфектно първо полувреме, но проблемът бе, че не успяхме да задържим същото ниво. Едно малко камъче може да обърне всичко. Ще се запазим поуките. Момчетата ще продължат да допускат грешки, но трябва да продължават да играят. Липса на концентрация при головете. Не сме гледали Черно море. Всичко си зависеше от тях. За нас бе по-важно да играем с настроение и комбинативно. Това се получи, само за седем минути през второто полувреме не бе така. Не, не сме разговаряли дали ще остана начело на тима. Надявам се ръководството да влезе в контакт с хората, на които им изтичат договорите и да ги задържим, но повече по въпроса не мога да кажа. Имаме нужда от спокойствие и финансова стабилност на клуба. Това е най-важното “, заяви помощник-треньорът Живко Миланов.

Преди срещата се появи информация, че Николай Михайлов и Валери Божинов си тръгват от „Герена“, тъй като контактите им няма да бъдат подновени. Освен това излезе новина, че футболистите на „Левски“ са бойкотирали тренировката в сряда вечерта след поредния неспазен срок за получаване на дължимите заплати. Това баче беше отречено от клуба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html