неделя, 5 май 2024 г.

Министър представи новия шеф на НАП на Херо Мустафа

Министърът на финансите Асен Василев представи новия шеф на НАП Румен Спецов на американския посланик у нас Херо Мустафа. Данъчен №1 привлече вниманието на хората с физиката и титлите си на шампион по културизъм. Това е поредната среща на човека на Вашингтон у нас с представители на новото временно правителство.

Василев се срещна първо с дипломата и я запозна с приоритетите си, свързани с преодоляване на последиците върху икономиката и гражданите от пандемията, повишаване на събираемостта на приходите, прозрачност и публичност на държавните разходи и подпомагане на икономическата активност. Двамата обсъдиха партньорството в борбата с финансовите и валутни нарушения. На срещата беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с финансовите измами, и съвместните усилия за укрепване на бизнес климата в България, съобщават от финансовото ведомство.

Василев акцентира и върху ключовите за България приоритети в двустранните отношения със САЩ, сред които е подкрепата за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, задълбочаването на стратегическото партньорство и възможността за привличане на инвестиции.

По-късно министър Василев и посланик Мустафа имаха опознавателна среща с изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов, се казва в съобщението на финансовото ведомство.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html