неделя, 5 май 2024 г.

„Челси“ си отмъсти на „Лестър“, „Юнайтед“ и „Сити“ се издъниха

Челси спечели с 2:1 домакинството си на Лестър от 37-ия кръг на Висшата лига и направи огромна крачка към Шампионската лига. С победата си момчетата на Томас Тухел си отмъстиха за загубата с 0:1 във финала за ФА Къп преди няколко дни и изместиха „лисиците“ от третото място в класирането. Столичани събраха 67 точки, с една повече от Лестър, а петият Ливърпул е с 63, но и мач по-малко.

Двубоят на “Стамфорд Бридж” бе много динамичен, като през първото полувреме два гола на “сините” бяха отменени и не бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Все пак в началото на втората част Челси откри резултата чрез Рюдигер, а след това Жоржиньо се разписа от дузпа, преди Ихеначо да вкара почетното попадение за “лисиците”. В добавеното време на срещата напрежението ескалира и се заформи скандал на терена между двата отбора. Реферът Майк Дийн показа жълт картон само на резервата на гостите Даниел Амартей. В оставащите секунди Челси задържа аванса си и се поздрави с успеха.

„Манчестър Юнайтед“ не успя да победи изпадналия вече „Фулъм“. Мачът на „Олд Трафорд“ завърши 1:1. Това е трети пореден двубой без успех за „червените дяволи“ след загубите от „Лестър“ и „Ливърпул“. Отборът на Оле Гунар Солскяер за първи път от доста време игра пред своите фенове. Единсон Кавани ги зарадва с изключителен гол от повече от 40 метра. В 76-ата минута обаче Фулъм стигна до равенството с попадение на Джо Брайън.

„Брайтън“ пък обърна „Манчестър Сити“ с 3:2 в спиращ дъха сблъсък. 7945 фенове на стадиона определено помогнаха на домакините за подвига срещу шампиона. „Чайките“ играха 80 минути с човек повече и това също беше в техен плюс. Те се представиха много силно и с 3 попадения в последните 40 минути измъкнаха трите точки. С тях южняците подобриха актива си до 41, които им помогнаха да се изкачат на 15-о място, докато Манчестър Сити остана с 83, губейки за шести път през кампанията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html