неделя, 5 май 2024 г.

Мая Костадинова мистериозно напусна Нова ТВ минути преди ефир

Мая Костадинова, която до скоро бе водеща на „Неделята на Нова“, основното публицистично-обзорното предаване на телевизията за седмицата, внезапно е напуснала медията, без да се обади на колегите си. Решението й било напълно неочаквано за шефовете на медията, както и за екипа, който се наложило да реагира кризисно миналата неделя. Тогава на стола на Костадинова на пожар седна продуцентът на програмата Симеон Белев, който до последните минути преди ефира е търсил безуспешно Костадинова по телефона.

Продуцентът на „Неделята на Нова“ Симеон Белев стана по неволя водещ на пожар миналата неделя

В последния момент Костадинова съобщила решението си да се оттегли от екрана, въпреки че преди това получила уверение от шефовете на „Нова“, че остава титуляр на поста и има безоблачно бъдеще в телевизията. Проведеният разговор останал в тайна от хората от екипа, на които Костадинова изненадващо престанала да вдига телефона часове преди ефира. Гостите, които пристигнали в студиото за предаването миналата неделя, били изненадани от отсъствието на водещата, а колегите се чудели как да обяснят конфузната ситуация.

Според някои от тях Костадинова била депримирана от разпространените напоследък слухове, че  водещият на конкурентното предаване по Би Ти Ви „120 минути“ Светослав Иванов ще заеме нейното място. Версията звучи неубедително, тъй като Иванов има чудесни позиции в Би Ти Ви, а и подобни слухове едва ли биха съборили Костадинова, която генерираше добри рейтинги в „Нова“. Колегите на Костадинова подозират, че радикалното решение да си тръгне от телевизията е било инспирирано от задкулисен сюжет, който най-вероятно е огорчил водещата. Не са малко тези, които допускат, че тя е получила информация, че ще бъде освободена след време, и е решила да изпревари неприятните събития.

Мая Костадинова се вля в редиците на „Нова“, след като дълго време бе водеща на „Канал 3“. Трансферът бе осъществен по времето, когато Миляна Велева бе шеф на новините на „Нова“, но след продажбата на телевизията от братя Домусчиеви бе освободена от медията. Според информация на „Антени“ Костадинова е била лансирана лично от Миляна Велева, която отскоро има свой сайт.

Мая Костадинова, която е завършила социална педагогика в Софийския университет, е трупала стаж в куп телевизии. Започва в “М-Сат”, преминава през ТВ 2, която по-късно става PRO.BG, Би Ти Ви Action, TV7, а от 2015 г. става един от основните водещи на „Канал 3“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html