неделя, 5 май 2024 г.

Вежди Рашидов за anteni.bg: Добре съм. Възстановявам се в „Пирогов“

Бившият културен министър и известен скулптор Вежди Рашидов е добре след катастрофата, която преживя на кръстовището между бул. „Гоце Делчев“ и бул. „България“ в София в сряда след обяд, съобщиха най-близките хора на известния творец. На място се сблъскват две коли, а неправоспособна водачка предизвика меле. При инцидента пострадват двама души, единият е с леки наранявания и не се е наложила хоспитализация.

Вежди Рашидов и съпругата му Снежа. Снимка Интернет

Рашидов е в стабилно състояние, няма никакви притеснения за здравето му, а разпространените информации за тежки черепно-мозъчни травми не отговарят на истината. За известния скулптор се грижат лекари, които  са колеги на неговата съпруга Снежа, която е сред най-авторитетните и уважавани специалистки в „Пирогов“.

Един от най-известните ни скулптори не за първи път се сблъсква със сериозни здравни предизвикателства. Преди време той бе диагностициран с рак на гърлото, но успя да пребори фаталното заболяване след лечение в Германия и да продължи напред. Тогава отново най-голяма опора бе съпругата му Снежа, която е неизменно де нeго и в този момент.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html