неделя, 5 май 2024 г.

Трикратни шампиони са №1 на Рали „България“

Трикратните шампиони на България по автомобилизъм и защитаващи титлата си от миналия сезон – Мирослав Ангелов и Георги Гаджев („Мегапорт Рейсинг Тим“, „Шкода Фабия Рали2“) успешно стартираха сезона в новото първенство, печелейки за втори път най-авторитетното ни състезание Рали „България“. Ангелов изравни резултата от победи в българския кръг от европейската програма, които досега е записал Крум Дончев и е с една по-малко от трикратният първенец Димитър Илиев.

Двамата завършиха на върха на класирането с време от 1.25:17.4 ч., оставайки зад гърба си завърталите се бляскаво в шампионата състезатели на „Шумен Ауто спорт“ Мартин Сурилов/Здравко Здравков („Мицубиши Лансър Ево 9“) – на 1.10:00.0 мин и с 3:21.0 мин. пред турския екипаж на Евофон Сойлу/Динчер („Шкода Фабия Рали 2“).
Освен откриващ кръг на националния шампионат на България, варненският старт бе и трети старт от Евротрофея на ФИА за Балканската зона.

„Стратегията ни бе да не предприемаме излишни рискове. Затова на двете минавания на Аладжа манастир внимавахме. Нямаше смисъл при аванс от минута да рискуваме на мокрото трасе, което е много хлъзгаво. Все пак където имаше публика се раздавахме, също така и на суперспециалната отсечка в града. Очаквам с нетърпение участията ни на макадам в чужбина. Радвам се, че стана оспорвано състезание и има шанс за интрига в шампионата“, обясни Ангелов след финала. Следващият кръг от шампионата е Рали „Сливен“ от 10 до 12 юни. Сезонът ще продължи в Твърдица през юли, след което Рали „Сърбия“ на 25 и 26 септември и „Стари Столици“ на 9 и 10 октомври.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html